אירוע סמואל אדמס לונגשוט 2011 התקיים במרינה בהרצליה בימים רביעי וחמישי. האירוע הזה שונה מאלה שקדמו לו בכמה מובנים שכבר ציינתי בעבר. אבל מבחינתי ההבדל המשמעותי ביותר השנה לעומת השנים שעברו הוא שהשנה הגעתי לאירוע כמוזמן ולא כמנהל האחראי עליו. הבדל דרמטי שאיפשר לי להנות מהאירוע כקהל בלי הלחץ והדאגה שהכל יתקתק.
לונגשוט 2011 הוא אירוע השיא של תחרות בישול הבירה השנתית של מועדון הבירה הישראלי וסמואל אדמס שנערכת בשיתוף בירדי. כפי שכבר כתבתי השנה היה לונשוט שיא והתחרות זכתה לתהודה ויח”צ שיא גם כן. סיקורים מהאירוע אפשר למצוא באתר בירז, בדף של מועדון סמואל אדמס, בבלוג של סתיו אדם.במהלך סוף השבוע יתפרסמו בוודאי עוד. היו גם כתבות בעיתונות כתובה כמו במוסף 24 של ידעות ועוד. אי לכך אני אתן את הזוית האישית שלי לחוויה…
אני מאמין שבמהלך השיפוט טעמתי כמעט את כל הבירות ובוודאי טעמתי את כל הבירות שהגיעו לשלב הגמר. מבחינתי ההפתעה של התחרות היתה קטגוריית הלאגר. לא זו בלבד שהוגשו השנה יותר בירות בקטגוריה זו מאשר אי פעם בעבר. איכות כל הבירות בקטגוריה זו היתה הפתיעה לטובה ואסתכן ואומר אף טובה מהממוצע בקטגוריות האחרות. עובדה זו מאוד מעודדת אותי.
רוב סגנונות הבירה המיוחדים בעולם הן מסוג אייל, לאגר זה סגנון הבירה הנפוץ בעולם (בין 8 ל-9 מכל 10 בירות שנלגמות בעולם הן מסוג לאגר), כמעט כל מותגי הבירה המסחריים הגדולים וכל הבירות הזולות והפשוטות הן מסוג לאגר. משום כך חובב הבירה הממוצע יטה לזלזל בלאגרים. אז מדוע אני מתעודד מכך שקטכוריית הלאגר השנה בלטה לטובה? להלן הסיבות: לאגר היא קטגוריה למתקדמים. בישול לאגר בתנאים ביתיים הוא קשה והרבה פחות סלחני מבישול אייל. הוא דורש מיומנות ודיוק בתהליך, קצת כמו פיתוח והדפסת תמונות צבעוניות לעומת פיתוח והדפסת תמונות בשחור לבן. אני מנחש שמי שמעז לבשל ולהגיש לאגר לתחרות, הוא בשלן בירה מנוסה שמבין what it takes. אין זה מפתיע בעיני ששניים מבין הזוכים בפרסים בקטגורית הלאגר זכו בעוד פרסים ראשונים בתחרות. הם כנראה יודעים מה הם עושים. זה מעודד אותי משום שזה מעיד על עלייה ברמה המקצועית ובאיכות הבישול. זה מעודד אותי משום שזה מעיד על התבגרות של התחום. זה מעודד כי זה מעורר ציפיה לבאות.
משום כך אינני מופתע שהבירה שנבחרה כ-Best in Show היתה מסוג לאגר – הלאגר של מבשלת ג’אמוסס. אגב, גם בסמואל אדמס לונגשוט 2010 זכה לאגר כ-Best in Show: בירת הבוק של שמולץ…
כפי שציינתי בפתיחה השנה לראשונה לא הייתי מעורב בהפקת האירוע ולראשונה יכולתי להנות ממנו כאורח ללא לחצי ההפקה וכיבויי השרפות שתמיד קיימים באירועים. גיליתי שלא הכרתי רבים מהמציגים ויותר מזה, רבים מהמציגים הצעירים לא הכירו אותי – סימן להתפתחות המהירה של התחום. העובדה שהאירוע היה גדול פי כמה מאשר בשנים עברו היתה מוזרה לי שכן גם הקהל היה חדש. בעבר הכרתי גם את מרבית האורחים באירוע. הגדלת האירוע ופתיחתו לקהל הרחב נועדו בין השאר כדי למשוך קהל חדש לעולם הבישול הביתי ובירות הבוטיק וכמובן לתת במה לכל 40 המשתתפים בתחרות להציג בה את מרכולתם לציבור. אף כי טעמתי המון בירות וכתבתי לעצמי לא מעט רשמי טעימה, אמנע מלדווח מה טעמתי ומה אהבתי. רק אומר שהיה מרתק ומעניין ורק חבל שהייתי כל כך מוגבל בזמן ולא יכולתי להישאר יותר.
אלה הזוכים כפי שהתפרסמו בדף הפייסבוק של מועדון סמואל אדמס VIP:
אייל בהיר:
1. הרצל IPA, מאור הלפמן, בירה הרצל
2. יואב קובלסקי, פיסטה, הובלון פיסטה
3. תומר רונן ויאנה אגרונוב, מבשלת הדג הלבן, דיזייר
אייל כהה:
1. עמנואל זיידמן, E.Z.BEER, E.Z. פורטר
2. גרי ברק, עמי פרגר, בנצי אלכסנדר, מבשלת ג'מוסס, ג'מוסס סטאוט
3. עמוס סגל, אלון בקר, בירה אנג'ל, אנג'ל מייפל סטאוט
חיטה:
1. עמנואל זיידמן, E.Z.BEER, E.Z. וויט
2. אלי בכר, ללה, ללה חיטה
3. קובי ברקן, Kobeer, וויטביר
לאגר:
1. גרי ברק, עמי פרגר, בנצי אלכסנדר, מבשלת ג'מוסס, ג'מוסס לאגר
2. דן טאוב, שביץ, שביץ לאגר כהה
3. עמנואל זיידמן, E.Z. BEER, E.Z פילזנר
חופשי:
1. תומר רונן ויאנה אגרונוב, מבשלת הדג הלבן, ספיישל אייל
2. תומר הלפרין, ספארו, אימפריאל סטאוט
3. שמואל נקי, שמולץ, אספרסו סטאוט
חופשי ישראלי:
1. מאור הלפמן, בירה הרצל, הרצל סירה רזרב
2. דימה גרבק, ולדימיר גרשונוב, Laughing Buddah, רד סי אייל
3. מיכאל ארמיאץ', טוואנג'יקאן, טוואנג'יקאן סברס
אסיים בסדרת תודות וקרדיטים:
ראשית לגדי וגלית מבירדי שעמלו ועשו את התחרות ושבלעדיהם היא בוודאי לא היתה מתקיימת, שגיא קופר ומועדון הבירה הישראלי שיזם את התחרות ב-2005 ועומד בראשה מאז. לחברת ההפקה זהזה אירועים שהפיקה את האירוע וצלחה לא מעט תקלות, התנגדויות ואתגרים בדרך להפקה המוצלחת של האירוע. ואחרונה חביבה לשרון בייגל שהחליפה אותי בתפקיד מנהלת מותגי הבירות המיוחדות בטמפו לאחר שההרשמה לתחרות כבר החלה ועמלה רבות על האירוע מטעם טמפו וסמואל אדמס – הספונסרית.
תודה לצילום משכר על התמונות. כל הזכויות על התמונות שייכות לו.
אורן, איך אפשר לשלוח לך אימייל? אני רוצה להעביר לך פרטים על פסטיבל הבירה הירושלמי שיקרה עוד חודש
השבמחקאורן,
השבמחקאף אני שמתי לב שזו השנה השניה בא הבירה הזוכה היא לאגר. וכל מה שכתבת לעיל נכון מאד.
מעניין אותי אם לעובדה שחלק מהשופטים הם ברומאסטרים מקצועיים שעוסקים בעיקר בייצור לאגר יש השפעה על העניין?
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקאורן, כרגיל היה כיף לפגוש אותך ואת לימור ותמיד מעניין לקרוא.
השבמחקמתנצלת שהוצאתי אותך משגרת התייר וגררתי אותך לענייני מנהלת ביום חמישי בתור נציגת קבילות המבשלנים :)
וגם אני כתבתי על האירוע (לקרוא לא באקספלורר בבקשה. מחרבש):
http://mirabelle.co.il/1951/
("הדג לבן עושים בירה ישראלית / סמואל אדמס לונגשוט 2011")