לא יאמן אבל חלפה שנה מאז הbrewparty הראשון של חובבי ציון. ביום ו' האחרון נערכה בשנית מסיבת בישול בירה המונית בקיבוץ גן שמואל. שוב בארגונם החייכני של הדובים. זו הייתה הזדמנות מעולה להכיר למתן, בני הקטן, את תחביבו של אבא.
הברופארטי הוא הגרסא המקומית לbig brew day האמריקאי. למי שלא יודע, זהו אירוע בו נפגשים בשלני בירה שונים ומבשלים ביחד, תוך כדי שיתוף, למידה וכיף. מסורתית הביג ברו דיי האמריקאי נערך ביום שבת הראשון של חודש מאי. בארץ בשל אילוצי השבת, הוא מתקיים ביום ו'. המהדרין גם טורחים לבשל בדיוק את אותו מתכון וכך מתקבלות כעבור מספר שבועות מספר גרסאות או פרשנויות לאותה בירה. אינני יודע אם זה תואם מראש או שזה היה צירוף מקרים אך רבים מהמבשלים בישלו בירות חיטה. אולי בגלל ההתאמה לעונה ואולי כי אחד המתכונים של הAmerican Homebrew Association לביג ברו דיי השנה הוא מתכון של בירת חיטה בלגית.
היופי במסיבת הבישול הזו הוא העובדה שהיא נערכת בקיבוץ על הדשא. היא לא ממוסחרת ולא למטרות רווח. המבשלים וכן האורחים/מבקרים מגיעים עם משפחותיהם וכך בעוד האבות (לרוב) מבשלים בירה או עושים על האש שיהיה משהו לאכול. הילדים יכולים להתרוצץ, לשחק ולהשתולל על הדשא.
כל אורח שמגיע, מגיע עם כמה בירות. ההעדפה היא לבירות בוטיק ישראליות, אולם גם בירות מיוחדות של מבשלות בינ"ל מתקבלות בברכה ושלא לציטוט היו שהודו ששמחו שהבאתי בירות לאגר פשוטות ולא יומרניות המתאימות למזג האוויר הקיצי – גולדסטאר ומכבי.
במסיבה היו כמה חבירות מעניינות של מבשלי בירה ביתיים ושיתופי פעולה מסקרנים. היו רבים ממשתתפי שנה שעברה וגם כמה פרצופים חדשים ולא מוכרים (לי) מאידך נעדרו כמה מחובבי ציון הראשונים שציפיתי לפגוש. מתן (ואמא שלו) נהנו עד שנהיה להם חם מדי.
לא אפרט מה טעמתי, אבל אומר שמרבית הטעימות היו טובות, בוגרות וחפות מטעמי לוואי ומחלות ילדות שמאפיינות לרוב בירות ביתיות. אני מקווה שזה סימן להתבגרות והתמקצעות של העוסקים בדבר שתניב בשנים הקרובות עוד מבשלות בוטיק מרתקות ויצירתיות בארצנו.
נראה שהאירוע המבורך הזה הופך למסטרת. נקווה שבעתיד הוא ישמור על צביונו הקסום ולא יתמסחר.
שמע אתה זריז, אין ספק. היה כיף גדול.
השבמחקבהחלט היה כיף!
השבמחק